Nagasaki Junior Orchestra komt naar Leiden

Op zaterdag 24 augustus 2019 zal het Nagasaki Junior Orchestra een bezoek brengen aan Leiden om de zusterstedenband op een muzikale manier te vieren.

Deze zomer zal er een delegatie van de Nagasaki Junior Orchestra een bezoek brengen aan Leiden. Naast dat zij zullen genieten van onze mooie stad en natuurlijk een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Japanmuseum SieboldHuis, willen de kinderen ook graag iets doen voor de mensen van Leiden.

Er zullen op zaterdag 24 augustus twee concerten gegeven worden. Om 14:00 zal er een mini-concert gegeven worden als voorproefje op het optreden ’s avonds in de BplusC locatie Bibliotheek Nieuwstraat. ’s Avonds zal er in Het Leidse Volkshuis onder auspiciën van Burgemeester Lenferink en ambassadeur Inomata (Ambassadeur van Japan in Nederland) vanaf 16:00 een concert gegeven worden. Toegang voor beide concerten is gratis.

Tijdens het avondconcert zullen de kinderen ook samen optreden met leden van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek. Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek en Nagasaki Junior Orchestra hebben gezamenlijk een stuk uitgezocht en apart van elkaar geoefend. Ze zullen elkaar in de week voor het concert voor het eerst ontmoeten om samen nog een paar keer te oefenen.

Samenvatting:
Datum: Zaterdag 24 augustus 2019

Miniconcert Nagasaki Junior Orchestra in Bibliotheek Nieuwstraat te Leiden. TOEGANG GRATIS – Aanvang: 14:00 uur.

Concert Nagasaki Junior Orchestra in het Volkshuis te Leiden. TOEGANG GRATIS – Aanvang: 16:00 uur.

Programma:

  • “Eine Kleine Nachtmusik” in G-major K.525 Het eerste deel Mozart)
  • Vioolconcert Nr. 1 C-major (Hydon)
  • Baroques Stijl “Lente” uit “Japanse Vier Seizoenen” (Masaaki Hayakawa)
  • “Roemeense Volksdans” (Bartok)

Dirigenten: Ken Hakii en Mitsuaki Shiki
Samenwerking met Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek.