Kodomo Yume Taiken (子供夢体験)

Voor de derde keer zal er een delegatie middelbare scholieren uit de prefectuur Nagasaki naar Europa komen. Traditiegetrouw zullen zij ook een bezoek brengen aan Leiden en daarmee gepaard een homestay van een weekend willen doorbrengen bij een alumn(us)(a).

Wij zijn op zoek naar homestay gezinnen die twee scholieren (leeftijd rond de 15 jaar) voor een weekend Leiden, Nederland, maar vooral ook het “gezinsleven” kunnen laten zien.

Periode: Vrijdag 17 augustus 2018, vanaf 15:00 uur – Museum Volkenkunde, Leiden tot maandag 20 augustus 2018, uiterlijk 08:00 uur – Vertrekhal, Schiphol.

Het is de bedoeling dat er in het weekend vooral een leuke en ontspannende tijd doorgebracht wordt waarbij de leerlingen een beeld krijgen van Leiden, Nederland en onze cultuur.

Nog vloeiend Japans kunnen spreken is zeker niet verplicht. Het helpt wel om een beetje basiskennis te hebben aangezien het niveau Engels soms niet toereikend is. Natuurlijk houden we bij het “matchen” hier rekening mee.

Op vrijdag de 17de zal de groep o.a. een bezoek brengen aan burgemeester Lenferink van Leiden, Japanmuseum SieboldHuis, Museum VolkenKunde en zal er een Meet & Greet plaatsvinden met middelbare scholieren uit Leiden (heeft u middelbareschoolgaande kinderen, dan houden wij ons graag aanbevolen!)

Aansluitend zal er een welkomstceremonie gehouden worden in Museum Volkenkunde rond 15:00 uur, waarbij de host families hun gasten kunnen ontmoeten en daarna meteen mee kunnen nemen naar huis.

Lijkt het u leuk om als hostfamily een weekend een onvergetelijke tijd te geven aan twee middelbare scholieren uit Nagasaki? Schrijf u dan spoedig in! Want “早い者勝ち”

Naar het inschrijfformulier