Sleuteloverdracht

Vandaag was er alvast een kort officieel momentje. De sleuteloverdracht van Koers naar de Speeltuin vereniging. Het is het resulaat van het harde werk van Koers, Gaga en onze partners, maar vooral natuurlijk van onze vrijwilligers die vrijwel dagelijks met dit project zijn bezig geweest. Het is nog niet helemaal klaar natuurlijk, maar wel een enorme mijlpaal!

Kastenwand

Vandaag is de kastenwand geplaatst en ziet het er alweer helemaal anders uit. Het gaat niet lang meer duren en dan kan het gebouw echt functioneel open gaan. Ook de peuterspeelzaal is al hard aan het inrichten en zij zullen natuurlijk als eersten echt gebruik gaan maken van het gebouw!

De nieuwe kastenwand.
De peuterspeelzaal.

De laatste loodjes…

De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar het eind begint toch echt wel in zicht te komen nu. In het weekend is er hard gewerkt. Zowel door vrijwilligers als door de professionele vloerleggers. Buurman Ton heeft vorig weekend hard gewerkt aan de houten buitenkant en de andere vrijwilligers hebben met een speciale stofzuiger alles stofvrij gemaakt zodat de vloer gelegd kon worden.

De afwerking is begonnen

Ondanks dat veel mensen op vakantie zijn, wordt er nog hard gewerkt aan het gebouw. De schilders zijn hard aan het werk om alles op tijd af te krijgen en het begint er al heel mooi uit te zien. Het is natuurlijk erg warm, maar dat weerhoudt ze er niet van om door te blijven kwasten!

Overal zitten de nieuwe kozijnen er al in, met speciaal zonwerend glas. Dat maakt de ruimte een stuk aangenamer met dit warme weer.

Even een korte update

Het is alweer een tijdje geleden dat we foto’s hebben kunnen posten. Er wordt natuurlijk nog elke dag hard gewerkt door de mannen van Koers om alles op tijd klaar te hebben. De scheidingswand voor de peuterspeelzaal is geplaatst, de (oude) keuken is dicht gemetseld, omdat er nu een mooie keuken aan de zijkant van het gebouw komt in een open setting (leuk voor workshops!). Verder zijn de eerste stappen voor de toiletgroep gezet. Ook erg belangrijk… Het is nog even wachten op de kozijnen (ook wij hebben te maken met alle lange levertijden!!), maar het ziet er nog uit dat we goed op “koers” zitten…
Hieronder een paar overzichts foto’s, zodat jullie kunnen zien dat er gestaag vooruitgang in zit.