In memoriam: Mathilde Teuben

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Mathilde Teuben op donderdag 7 september is overleden.

Wij zijn Mathilde als onze medeoprichtster grote dankbaarheid verschuldigd voor al haar inzet voor de Alumni Kai de afgelopen jaren: van de oprichting, tot het bestuurswerk en de tomeloze inzet voor het Japan Open Café.

Lees verder “In memoriam: Mathilde Teuben”

Denk mee over een reis door Tohoku

Alumna Maaike Boots is op zoek naar alumni die geïnteresseerd zijn om haar van ideeën te voorzien voor een reis door de Tohoku. Neem contact op met Maaike Boots via 06-46184506 of voor meer informatie.

Uitnodiging: NJV-symposium “Nieuw licht op Edo”

Kasteel van Matsumoto

Op vrijdagmiddag 9 juni 2023 organiseert de Nederlands-Japanse Vereniging (NJV) samen met Wim Boot een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid. Het symposium vindt plaats in de grote zaal van Museum van Volkenkunde. Het symposium en de aansluitende borrel zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Deelname aan het symposium, koffie/thee en het eerste drankje tijdens de borrel zijn gratis.

Kijk voor meer informatie over het symposium en de lezingen op de website van NJV.

European Music Meets Japanese Culture: a Lecture on the Essence of the Funeral Culture in Japan

On 8 April, a concert supported by Issac Alfred Ailion Foundation will be held at Museum Volkenkunde.

This program presents musical works related to funeral rites and religious culture in Japan and Europe with a short lecture introducing funeral culture in Japan, focusing on the Shingon Buddhist tradition.

Lees verder “European Music Meets Japanese Culture: a Lecture on the Essence of the Funeral Culture in Japan”

In memoriam: Paul Wijsman

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Paul Wijsman op 28 februari is overleden. Paul is 64 jaar geworden. 

Wij zijn Paul als onze mede-oprichter grote dankbaarheid verschuldigd voor al zijn inzet voor de Alumni Kai de afgelopen jaren: van de oprichting, tot het bestuurswerk en alle andere ondersteuning. Maar alle alumni denken waarschijnlijk met veel waardering terug aan Paul voor zijn werk in de bibliotheek van Japanse Taal & Cultuur in het Arsenaal, waar vele generaties studenten kennis hebben mogen halen voor werkstukken, scripties, voordrachten, of om gewoon ontspannen literatuur te lezen. Paul stond altijd voor alle studenten klaar om te helpen het juiste materiaal te vinden. 

Lees verder “In memoriam: Paul Wijsman”