30 juni: afscheid van het Arsenaal

Het Arsenaal in 1991 (foto van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Ondenkbaar, maar binnenkort de realiteit: Oost Azië studies verhuist uit het Arsenaal, waar deze voor bijna veertig jaar gevestigd is geweest. Om stil te staan bij deze historische verhuizing, wordt er een afscheidsfeest georganiseerd voor staffleden, studenten en alumni van Oost-Aziëstudies.

Programma

Vanaf omstreeks 15.00 vinden er voordrachten plaats over:

  • de geschiedenis van het Arsenaal (dr. Cor Smits)
  • de nieuwe huisvesting voor Oost-Aziëstudies (architect Elisa Meijer)
  • de Asian Library (prof. dr. Ivo Smits)

Daarnaast is er een pop-up tentoonstelling te zien over 40 jaar Oost-Aziëstudies in het Arsenaal (met dank aan studieverenigingen SVS en LVSJK Tanuki).

  • Datum: zaterdag 30 juni, 14:00-17:00
  • Locatie: Arsenaal, Leiden (waar anders?)
  • Bijdrage: €2

RSVP

Over het Arsenaal

Het Arsenaal is oorspronkelijk gebouwd in 1818 als legerbarrakken en vervolgens uitgebouwd in 1850. In the jaren ’70 van de twintigste eeuw sloot de kazerne aan de Doelensteeg, waarna het pand gekocht werd door de Universiteit Leiden. Sinds 1981 diende het Arsenaal als de thuisbasis voor Oost Azië studenten (aanvankelijk Zuid Azië studies).