Uitnodiging: Opening Japan Restored

Japan Restored

Met veel plezier nodigt Eye Filmmuseum u uit voor de opening van filmprogramma Japan Restored op vrijdag 6 december om 19.00 uur.

Inleiding door Japanoloog Dick Stegewerns en vertoning van The Crucified Lovers (1954) van Kenji Mizoguchi, die in zijn films een bijzonder oog had voor de positie van de vrouw in de Japanse samenleving.

De gouden jaren van de Japanse cinema, de jaren vijftig, komen tot leven in Japan Restored met fonkelnieuwe 4K-restauraties van acht klassiekers in een internationale tour georganiseerd door The Japan Foundation in samenwerking met de Japanse ambassade. Het programma Japan Restored bevat zelden vertoonde films als Mizoguchi’s Sansho the Bailiff en Yasujirō Ozu’s Floating Weeds, die bewijzen dat er nog veel te ontdekken is in de Japanse cinema.

The Crucified Lovers is een van de meesterwerken uit de naoorlogse carrière van Mizoguchi. De vrouw van een zakenman wordt beschuldigd van overspel met een bediende. Als beiden ter dood worden veroordeeld, beseffen ze hoe sterk hun liefde is.

Aanmelden kan hier tot donderdag 5 december.

We hopen u vrijdag 6 december vanaf 18.30 uur met een drankje te ontvangen.