Japanstudies Alumni Dinerlezing

Wij zijn verheugd u te mogen uitnodigen voor de eerste

“Japanstudies Alumni Dinerlezing”
Dinsdag 3 mei 2016
Restaurant Bree33, Leiden

In samenwerking met de Universiteit Leiden Japanstudies en met ondersteuning van de Stichting Isaac Alfred Ailion Foundation (IAAF) organiseert de Leidse AlumniKai “Van hier tot Tokyo” de eerste “Japanstudies Alumni Dinerlezing”.

Tijdens deze dinerlezing kunt u genieten van een viergangen verrassingsmenu van de chef inclusief wijnen en/of frisdrank, met aansluitend koffie.

Tussen de gangen zullen drie gasten spreken over onder andere de opleiding Japanstudies en de rol van Japan in de geopolitiek vanuit een Nederlands perspectief. Onderstaand meer informatie over de sprekers en onderwerpen.

  • Datum: dinsdag 3 mei 2016.
  • Aanvang: Deur open 18:30; aanvang 19:00 uur.
  • Locatie: Restaurant | Bree33, Breestraat 33, 2311 CH Leiden.
  • Taal lezing: Engels.
  • Bijdrage: €30 per persoon*.
  • Parkeren: Parkeerterrein Haagweg (shuttlebus),
  • Parkeergarage Morspoort (10 minuten lopen).

Restaurant Bree33 is ongeveer 10 minuten lopen vanaf Leiden Centraal Station.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via o.v.v. “Dinerlezing” en uw naam en aantal personen*.

*) Nota bene, wegens het beperkt aantal plaatsen (slechts 25) geldt er een maximum van 2 personen per aanmelding, hebben werknemers en alumni van Japanstudies (voorheen Japanse Taal & Cultuur) voorrang en geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt”.

Uw deelname is pas bevestigd na ontvangst van betaling van €30 per persoon op rekening NL18 INGB 0001 0069 44 ten name van “Leidse Alumni Kai Van hier tot Tokyo” te Leiden onder vermelding van “Dinerlezing [naam] [aantal personen]”.

Sprekers

Geopolitics in diplomacy today; Japan’s role in the world from a Dutch perspective”

Sachi Claringbould has been working for the Foreign Ministry of the Netherlands since 2010. She studied Japanese language and culture in Leiden, as well as law. She also holds an MPhil degree on International Relations from the University of Cambridge. She currently works in the Political Affairs Section of the Foreign Ministry in The Hague, where she deals with Dutch foreign policy in the EU context and assists the Director-General for Political Affairs in his daily work. Previously she has worked for the EU Delegation in Tokyo and for the European Correspondence Bureau of the Tokyo Chunichi Newspapers in London.

New development in Japan studies – politics, economics and international relations of Japan

Dr. Saori Shibata is university lecturer at Japanstudie in the field of Japanese Economy. There are three core strands to her research: Japan’s political economy; critical political economy (varieties of capitalism and regulation theory); and the study of workers’ resistance and protest (quantitative and qualitative analysis). Research interest: Japan’s political economy, critical political economy, political economy of resistance and refusal, labour market in Japan, and Abenomics.

Dr. Bryce Wakefield is university lecturer at Japanstudies in the fields of comparative politics, international relations and Japanese politics. His fields of interest are Foreign and defence policies of Japan, Domestic Japanese political discourse, Political Marketing in Japan, International Relations, Comparative Politics (interest formation, political institutions, electoral politics, East Asia, esp. Japan).