28 november: Japen Open Café

De aankomende editie van het Japan Open Café focust op Nederlandse startups in Japan. Waarmee worden startups die een voet aan de grond proberen te krijgen in Japan geconfronteerd? Hoe kunnen zij slim en snel de culturele verschillen overbruggen? In een informele setting gaan we in gesprek met twee kenners op dit gebied, waaronder Pieter van den Berg.

Pieter van den Berg is sinds 2011 in dienst bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hij heeft zich o.a. beziggehouden met ontwikkelingssamenwerking, begrotingsaangelegenheden en internationale innovatiesamenwerking (bij het ministerie van Economische Zaken).

Van februari 2016 tot augustus 2018 heeft hij de functie van handelssecretaris bekleed op de Nederlandse ambassade in Tokio. Hij hield zich aldaar bezig met algemene macro-economische ontwikkelingen, de Olympische Spelen van 2020 en ‘nieuwe technologieën’ (Internet of Things, Artificial Intelligence, Fintech etc.). Tevens heeft hij voor de ambassade de specifieke kansen voor Nederlandse startups in kaart gebracht. Inmiddels werkt hij bij de Directie Integratie Europa die zich bezighoudt met de coördinatie van de Nederlandse inzet bij de Europese Unie.

Jorrit Deneer studeert momenteel Trade management gericht op Azië aan de Hogeschool Rotterdam. Via zijn exchange programma met een Japanse universiteit kwam hij voor zijn stage terecht bij het Japanse MARUI-PlugIn.  Deze Japanse startup produceert VR software die gefocust zijn op design en animatie. Ze maken software die er voor zorgt dat huidige 3D computerprogramma’s in VR toegepast kunnen worden, om zo een meer intuïtieve en efficiënte workflow te creëren. Een van de uitdagingen voor MARUI-PlugIn was een voet aan de grond krijgen buiten Japan. Het doel van de jonge startup is om ervoor te zorgen dat Osaka op de kaart komt staan als hét nieuwe startup gebied van Japan, the place to be.

Zonder teveel te verklappen zal Jorrit onder meer uitleggen hoe het milieu van zijn stage bij MARUI-PlugIn zijn stage zo interessant maakte.

Details

Woensdag 28 november

Welkom vanaf 18:30 uur, presentaties van sprekers starten rond 19:30u (tot ongeveer 20:00/20:15u, vervolgd met borrel in de foyer)

In het Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag

Informele netwerkbijeenkomst met 2 gastsprekers

Iedereen met een zakelijke interesse in Japan

Bijdrage: €5. We vragen dit om organisatorische kosten en de lokatiekosten te kunnen dekken. Betaling kan per pin (bij voorkeur) of contant.

Over het Japan Open Café

Wij op zoek naar iemand die graag meehelpt met de organisatie van het Japan Open Café. Lijkt u dit leuk, of heeft u vragen? Beantwoord dan deze e-mail, of stuur een bericht naar

Het Japan Open Café verwelkomt iedereen met een (zakelijke) interesse in Japan. Met het JOC creëren we een platform voor professionals met een Japan-interesse (Japanologen, en export managers, beleidsmedewerkers, ondernemers, studenten) die meer willen weten over Japan en/of die in hun werk met Japan te maken hebben én op zoek zijn naar verdieping over dit land. Het Japan Open Café biedt daarmee gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en kennis uit te wisselen over Japan.