In memoriam: Mathilde Teuben

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Mathilde Teuben op donderdag 7 september is overleden.

Wij zijn Mathilde als onze medeoprichtster grote dankbaarheid verschuldigd voor al haar inzet voor de Alumni Kai de afgelopen jaren: van de oprichting, tot het bestuurswerk en de tomeloze inzet voor het Japan Open Café.

Mathilde heb ik in het studiejaar 2000/2001 leren kennen. Vers aangekomen op het Arsenaal wilde ze zich meteen inzetten voor medestudenten door secretaris te worden van de studievereniging Tanuki. Op dat moment was ik voorzitter. We hebben intensief samengewerkt dat jaar. Dat was het begin van regelmatige ontmoetingen en contact door de jaren heen.

Later hebben we weer intensief samengewerkt toen het idee ontstond om een alumnivereniging op te richten. Dit is de Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo” geworden. Mathilde werd een van de eerste voorzitters. In die eerste periode hebben we hard gewerkt om de vereniging structuur te geven en zo veel mogelijk alumni te achterhalen. Een drukke, maar ontzettend leuke tijd waarbij vooral het scherpe analytisch denken, maar ook de humor van Mathilde onmisbaar waren.

Vele jaren later heeft Mathilde zich onvermoeibaar ingezet voor het Japan Open Café. Onder haar leiding hebben we jarenlang enorm leuke avonden georganiseerd, vol inspirerende sprekers voor alumni en studenten.

Dit kenmerkte Mathilde: altijd in de weer, voor anderen, voor de wereld. Met humor en ijzersterke focus.

Ons contact is in de loop der jaren blijven bestaan. Soms wat intensiever, zoals bij het oprichten van haar eigen bedrijf. Soms hadden we wat minder contact, maar altijd als we elkaar zagen pakten we de draad weer op alsof we elkaar gisteren hadden gezien. Mathilde’s enthousiasme bleef aanstekelijk. Ik ga onze lunches en gesprekken over van alles en nog wat missen.

Met het overlijden van Mathilde verliezen we een scherpe, vrolijke geest, die zich met passie ingezet heeft voor andere mensen, natuur en aarde. 

Mocht u een kaart of bericht willen sturen aan Mathilde’s familie, neemt u dan contact met ons op via de website.

Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en alle (oud)studenten.

Ronald Hilhorst
Voorzitter Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo”