Gezocht: Gastgezin voor Kodomo Yume Taiken

De Alumni Kai is op zoek naar homestay gezinnen in Leiden die voor een weekend twee middelbare scholieren uit Nagasaki zowel Nederland, maar vooral ook het Nederlandse gezinsleven kunnen laten zien.

Sinds 2014 komt iedere twee jaar een delegatie middelbare scholieren uit de prefectuur Nagasaki voor een week naar Europa. Traditiegetrouw zullen zij ook een bezoek brengen aan Leiden en daarmee graag een homestay van een weekend willen doorbrengen bij een gezin in de regio Leiden. 

Periode

Donderdag 28 december 2023, vanaf 16:00 uur (meet-up in Leiden) tot en met zondag 31 december 2023, om 08:00 uur (afsluiting in Leiden)

Wat wordt er van mij verwacht?

Wat we van je verwachten is dat je het weekend op een leuke en ontspannende manier doorbrengt. De Japanse leerlingen krijgen zo een natuurlijk beeld van Leiden, Nederland en onze cultuur. Je kunt bijvoorbeeld samen kunnen fietsen door de stad, het Rijksmuseum van Oudheden en Hortus Botanicus bezoeken of genieten van een pannenkoekenlunch of stroopwafelproeverij. Het is met name leuk voor de leerlingen om mee te maken hoe het er aan toe gaat in een Nederlands gezin. 

Kunnen deze leerlingen Engels spreken?

Het niveau Engels van de leerlingen ligt niet hoog. Het kan helpen om af en toe gebruik te maken van online vertaalmachines. Heb je al een basiskennis van de Japanse taal? Dan houden we hier rekening mee bij het matchen.


We organiseren in november een informatiebijeenkomst. Tussentijds houden we geïnteresseerde gezinnen op de hoogte van het matchingsproces. 

Je kunt je inschrijven via de onderstaande knop. Als je meer wil weten of vragen hebt, kun je altijd even bellen met Ronald Hilhorst op 071 529 1448 of mailen naar .